Eezy ja Kespro yhteistyöhön
Eezy ja Kespro ovat aloittaneet laajan henkilöstöpalveluyhteistyön. Yhteistyön tavoitteena on vastata ravintola-alan työvoimapulaan sekä helpottaa Kespron asiakkaiden työvoiman saatavuutta. Yhteistyön myötä Eezyn henkilöstöpalvelut ovat helposti tarjolla kaikille Kespron asiakkaille.
Ravintola-alan työvoimapula vaikuttaa ympäri Suomen ja tekijöistä käydään kovaa kilpailua. Eezyn asiakkuusjohtaja Ilkka Kasurinen näkee työvoimapulan taustalla monia tekijöitä.
-Jo ennen koronaa oli nähtävissä, ettei alan vetovoimaisuus ole enää samanlainen kuin ennen. Koronapandemia vaikutti voimakkaasti ravintola-alaan ja niin työt kuin tekijät vähenivät dramaattisesti.
Kasurisen mukaan moni ravintola-alan tekijä vaihtoi koronan myötä alaa ja iso osa tekijöistä jäi sille tielle.
-Ammattitaitoisten tekijöiden siirtymä muille aloille on näkynyt meilläkin. Olemme kuitenkin kouluttaneet satoja uusia tekijöitä alalle ja jatkamme tätä työtä yhteistyössä oppilaitosten kanssa. Työllistämme vuosittain valtakunnallisesti tuhansia ravintola-alan ammattilaisia ja uskomme alan vetovoimaisuuden kasvavan tulevaisuudessa. Meillä on osaavia tekijöitä työvoimapulasta huolimatta.
Entisenä ravintola-alan ammattilaisena Kasurinen painottaa ravintola-alan monipuolisuutta.
-Alalla on paljon samanhenkisiä kollegoita ja työssä saa olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa. Tarjolla on monipuolisia töitä erilaisissa ympäristöissä. Suurin osa Eezyn toimistoilla työskentelevistä ammattilaisista on entisiä ravintola-alan osaajia, joilla on erinomainen käsitys asiakkaidemme tarpeista.
Helpompi arki ravintoloitsijoille
Eezyn ja Kespron yhteistyöltä odotetaan molemmin puolin paljon. Sen myötä henkilöstövuokrauksen käyttöönotto on ravintoloille edullisempaa Kespro Palvelut -alustan kautta. Lisäksi yksittäinen ravintoloitsija säästyy itse rekrytoinnin vaivalta, sillä sen hoitavat Eezyn ammattilaiset.
-Olemme molemmat valtakunnallisia yrityksiä, joten tämä on kaikkinensa todella hyvä yhteistyökuvio. Me hoidamme henkilöstöpuolen ja ravintolat saavat keskittyä ydinbisnekseensä.
Kasurinen lupaakin Kesprolle valtakunnallisen ja pitkään horeca-alalla toimineen kumppanin, jolla on vankka kokemus ravintola-alasta.
-Meillä on resurssit tekijöiden etsimiseen ja voimme näin olla helpottamassa Kespron asiakkaiden arkea. Lisäksi käännämme jo nyt katseemme pikkujoulukauteen, sillä ennakoimalla varmistamme osaajat vuoden kiireisimpään sesonkiin.
Uutiset